Гръцкото правителство откри специална сметка за подпомагане на пострадалите при пожарите в

...
Гръцкото правителство откри специална сметка за подпомагане на пострадалите при пожарите в
Коментари Харесай

Откриха банкова сметка за подпомагане на засегнатите от пожарите

Гръцкото правителство откри специална сметка за подкрепяне на потърпевшите при пожарите в западна и източна Атика. Постъпленията в нея ще отидат за финансирането на всевъзможен тип действия - главно за ремонтни действия и обезщетяване на притежателите, чиито домове бяха унищожени от бедствието, както и за възобновяване на засегнатите региони и тяхната инфраструктура.

Сметката ще се ръководи от тричленна комисия. В нея влизат председателят на Народното събрание, министърът на инфраструктурата и превоза и министърът на финансите.

Одитори ке управляват по какъв начин се изразходват парите. Те ще бъдат назначени от министъра на финансите, а заключенията им ще бъдат импортирани в Сметната палата.

Гръцката страна взе участие в сметката посредством вноска от 20 млн евро от държавната Агенция по заетостта и човешките запаси, 10 млн евро от Министерството на финансите, а гръцкият параламент към този момент взе решение да внесе още 10 млн евро по сметката.

В тази сметка ще могат да внасят средства и искащите непознати страни и компании, както и жители от Гърция и чужбина.

" Нашата цел е възобновяване на засегнатите региони и обществената инфраструктура, по този начин и обезщетяването и ремонтите на домовете и останалите здания да бъдат осъществени допустимо най-скоро. Поради тази причина ще се употребяват всички благоприятни условия, които дават наредбите за предоставяне на разрешителни за ремонтни действия по ускорена процедура, а там, където е належащо ще бъдат осъществени съответните законодателни промени. ", се споделя в известие на гръцкото посолство у  нас.

Данните за специфичната банкова сметка в Банката на Гърция са следните:

·         Банка на Гърция / Bank of Greece
·         Номер на сметката: 23/2341195169
·         IBAN: GR4601000230000002341195169
·         Име на държателя на сметката: Министерство на финансите / Ministry of Finance
·         BIC/SWIFT:   BNGRGRAA
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР